Predictive profiling

Wat is Predictive Profiling?

 

Predictive Profiling is een beveiligingstechniek die zich richt op het voorkomen van criminele activiteiten en conflicten door middel van gedragsprofilering. Het is een vorm van proactief beveiligen waarbij beveiligers zeer goed dienen te observeren. Onderdeel van Predictive Profiling is behavior detection, wat wil zeggen dat er tijdens het observeren wordt gekeken naar afwijkend gedrag van personen. Afwijkend gedrag kan een voorbode zijn van een daadwerkelijk conflict en dient dus in een vroegtijdig stadium herkend te worden.

Enkele voordelen van Predictive Profiling zijn:

 

  • Ingrijpen in de voorbereidende fase
  • Extra tijd om juiste beslissingen te maken
  • Zeer klant- en bezoekersvriendelijk
  • Toepasbaar voor beveiliging op elk vlak
  • Het ingrijpen blijft onopgemerkt

Door deze voordelen kan Predictive Profiling leiden tot kostenbesparingen. Zo wordt het  bijvoorbeeld mogelijk om minder personeel in te zetten omdat er minder incidenten zullen plaatsvinden. Daarnaast zorgt Predictive Profiling dat er aanzienlijk minder schade wordt aangericht, waardoor eventuele kosten voor reparatie of vervanging lager uitvallen.

De oorsprong van Predictive Profiling

Predictive profiling is ontstaan na een bloedige aanslag op de luchthaven van Tel Aviv, Israël, in 1972.  Deze werd gepleegd door leden van het Japanse Rode Leger die zich vermomd hadden als muzikanten. Met wapens verstopt in vioolkisten wisten ze door de douane te komen, waarna ze het vuur openden.    

 

Ten tijde van de aanslag woedde er een oorlog met de Palestijnen, waardoor alle aandacht bij de douane uitging naar mensen met Arabische uiterlijke kenmerken. Na de aanslag werd duidelijk dat er niet langer etnisch geprofileerd kon worden. Vanuit dat inzicht is uiteindelijk Predictive Profiling ontstaan.

Djemara security heeft 3 ervaren profilers die u graag van dienst zijn.

Zij staan internationaal geregistreerd in het IFPO-register: OSP Register | Membership | IFPO Europe